Keresés


Elérhetőség

Sikesdi Tamás
Budapest XV. kerület

06-20-995-31-49
H-P 08:00 - 17:00

E-mail: sikesditamas@gmail.com

Fűtésrendszer mosás

 

Mósási árak  
6db radiátor vagy 6db osztó körig  80.000ft
További radiátor vagy fűtési kör 7000ft
Tisztító adalék, Fernox F5 cleaner experess        (ajánlott) ennek a szernek a használatához a fűtési rendszert felkel fűteni és kb 40-60 percig üzemeltetni 13000ft
Inhibitor adalék, Fernox F1 express korrózió és vízkő elleni védelem minden esetben szükséges használni 13000ft
   
Kiszállási díj:  
 4.; 15; és a 16. kerületbe ingenyes
Pesten 10000ft
Budán  13000ft
Pestmegyébe budapestől max 20 km-ig 15.000ft
Radiátor külső mosása 5000ft  /db
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fűtési rendszer átmosása

 

A fűtési rendszerek átmosása, tisztítása nem is gondolnánk, hogy mennyire  lényeges dolog vagy, hogy egyáltalán szükség van ilyen tevékenységre, pedig a tiszta rendszert sokkal gazdaságosabban és hatékonyabban tudjuk működtetni,használni. Hiába gondoljuk azt, hogy a fűtési rendszerünk tökéletesen működik mivel a bekapcsolását követően a melegvíz egy bizonyos idő után megérkezik a radiátorokhoz.

A régi már használatban lévő rendszereknél az évek során a csővezetékek belső falán vízkő, koszlerakódások képződnek, ezek akadályozzák, leszűkítik a fűtőközeg szabad áramlását. A csövek keresztmetszetének csökkenésével az áramlás is csökken a csövekben így nem tudjuk megfelelő hatékonysággal üzemeltetni, kihasználni a fűtési rendszerünket.

A padlófűtési csövek valamint radiátorok is tisztíthatók ezzel a módszerrel. A radiátor belső felületén szintén le tudnak rakódni a szennyeződések, ezért nem tud megfelelő hőleadással működni.

 

A rendszer átmosásával ezek a lerakódott szennyeződések esetleg plusz vegyszer hozzáadásával eltávolíthatók, ezzel növelhető a hatékony felhasználás és kevesebb energiával hatékonyabban üzemeltethetjük a fűtési rendszerünket. Amely egyes esetekben akár 10-25%-os gázfogyasztás megtakarítását is eredményezheti. A fűtési rendszerünk folyamatos hatékonyságának fenntartásához a tisztítást érdemes legalább 5 évente elvégeztetni.

Az újonnan kiépített fűtési rendszereknél is szükséges az átmosás. Az új csövekben, radiátorokban lehetnek a gyártás során keletkező mechanikus szennyeződések, forrasztás során keletkezett maradványok, amik problémát okozhatnak később a rendszer használatakor. Ezzel az újonnan használatba vett kazánunkat is védeni tudjuk, hiszen a fűtési rendszer beindításával a víz keringésével ezek a szennyeződések eljutnak a kazánhoz. Ezt a problémát a kazángyártók is felismerték, ezért többségük a fűtési rendszer átmosását írja elő az első beüzemelés előtt a garancia feltételeként.

A mosásról a munka elvégzése után szükség szerint mosatási jegyzőkönyv készül, amit elektronikus úton a helyszínen biztosítani tudunk.

A mosást kővetően a rendszer feltöltését a rendszerben lévő vizet kezelnünk kell, amit a rendszerben benne is hagyunk.

Fontos kiemelni azt, hogy a fűtési rendszer átmosása nem a gázkészülék átmosását jelenti, továbbá az is nagyon fontos, hogy a mosást csak tömör, szivárgásmentes zárt rendszeren végezhető el.

Figyelem: A mosás során keletkezett berendezések hibáiért felelősséget nem vállalunk!!!

 

Név: Sikesdi Tamás

Cím: Budapest XV.kerület

Telefon: 06-20-995-31-49

E-mail: Sikesditamas@gmail.com